Chcete u nás publikovat? Kontaktujte nás

PSA začíná s gradingem figurek Funko Pops

09.10.2022

Společnost PSA začne ověřovat pravost figurek Funko Pops, které jsou prvními hračkami, jež bude hodnotit v rámci svých služeb gradování a ověřování pravosti.

Hračky Funko Pops patří mezi nejoblíbenější sběratelské předměty popkultury na světě. Od svého uvedení na trh v roce 2010 dosáhly tyto populární figurky prodeje v hodnotě stovek milionů dolarů. Společnost vyrábí exkluzivní, vzácné a limitované edice produktů, přičemž vzácný balíček dvou kusů se nedávno prodal za rekordních 100 000 dolarů.

Společnost PSA přijala tým nových hodnotitelů specializujících se na vinylové figurky, kteří budou působit v nových prostorách určených speciálně pro ověřování pravosti a třídění sběratelských hraček. Zaměstnanci PSA budou ověřovat, zda jsou sběratelské předměty pravé a autentické, a také analyzovat kvalitu a stav krabice Pop. Společnost PSA pak každou figurku zabalí do obalu odolného proti UV záření, v němž budou uvedeny údaje o certifikaci předmětu, jako je exkluzivita, varianta a rok výroby.

"Autogramy na krabičkách Pop hodnotíme od začátku roku 2021 a nemohli jsme se dočkat, až vybudujeme a vyškolíme špičkový tým, který bude moci ověřovat a hodnotit i samotné krabičky Pop," řekl Nat Turner, generální ředitel mateřské společnosti PSA Collectors. "Nárůst a nadšení pro tyto a další sběratelské hračky za posledních deset let je ohromující. Nemůžeme se dočkat, až sběratelům pomůžeme jejich Popy zabalit a vystavit."

Společnost PSA rovněž navázala spolupráci s neziskovou organizací POPS! For Patients, která sbírá a daruje Pops dětem po celých Spojených státech. POPS! For Patients darovala za posledních pět let sběratelské předměty pro více než 50 000 dětí.